Alle skal ikke kunne lide mig – Louise Bennetzen
Hvornår er vi et dårligt forbillede?

Alle skal ikke kunne lide mig

I en tid, hvor vi viser rigtig meget af vores hverdag på de sociale medier, kan man nemt få et pleaser-gen med alt, hvad man gør. Man vil jo gerne have, at alle kan lide en, og synes det man gør er godt.

I løbet af mit liv er jeg i hvert fald tit blevet fanget i at føle, at jeg ikke rigtig kunne gøre alle de ting, jeg gerne ville. For nu hvor der allerede var så mange, der kendte mig, så kunne jeg da ikke bare lige pludselig ændre mig. For hvad så hvis jeg skuffede de mennesker omkring mig?

Men som jeg er blevet ældre har jeg indset noget. Nemlig at jeg skal tænke omvendt. I stedet for at bekymre mig om, at jeg opfylder folks forventninger, så skal jeg i stedet bare gøre det jeg gerne vil. Og så må jeg finde de mennesker, der kan lide mig bagefter. I stedet for at være bange for at skuffe de mennesker, jeg kender nu. Chancen for at vigtigste ikke bliver skuffet, er nok også ret stor.

Ofte er det også ganske små ting man gerne vil ændre, sådan er det i hvert fald for mig. Og derfor vil jeg gerne fortælle dig en hemmelighed. Alle holder ikke øje med dig. Det føles bare sådan, fordi du holder øje med dig selv hele tiden. Så andre kommer nok slet ikke til at lægge mærke til ændringen. Og hvis de gør, er det ikke noget, de bruger særlig lang tid på at tænke over.

Så det jeg gerne vil sige er: Du tiltrækker, hvad du er. Så hvis der er ting du gerne vil ændre, må du starte ved dig selv. Lad være med at være bange for at skuffe folk omkring dig. Selv hvis du ændrer dig meget, skal du nok kunne finde nogle, der synes du er sød/nice/dejlig alligevel.

Det er umuligt at gøre alle glade, især hvis du også skal gøre dig selv glad. Det er noget, jeg har haft godt af at indse. Og selvom det måske virker åbenlyst, kan man godt glemme det. Så her er en lille reminder, så du ikke glemmer det igen.

6 kommentarer

 • Hørt – og desuden er de fleste jo egentlig bare temmelig ligeglade med hvem man er, fordi de fleste går op i dem selv og deres nærmeste 😀 Ingen grund til at spilde energi på at tænke på, om nogle nu tænker noget særligt om en – de gør de færreste nemlig 😉

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Bennetzen

   Præcis, kunne ikke have sagt det bedre selv. Det tog desværre bare mig lidt for lang tid at indse det😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jacob Ebbesen

  Super godt skrevet! Jeg er selv en af dem, som bare pleaser andre mennesker for meget. Jeg holder mit personlige jeg tilbage, for ikke at såre andre. Det er hårdt til tider, men er begyndt at tænke omvendt det seneste års tid. Jeg har stadig lang vej, men er da kommet et skridt længere og er begyndt at sige fra, når jeg føler for det. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Bennetzen

   Det kan være rigtig svært. Det har det også været for mig. Men jeg er glad for at høre, at du er kommet så langt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det bare så rigtigt det du skriver!- Godt skrevet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Bennetzen

   Tusind tak! Jeg er virkelig glad for, at andre også kan relatere til det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvornår er vi et dårligt forbillede?