Hvorfor får man hukommelsestab når man slår op? – Louise Bennetzen
The Vintage Bar Review

Hvorfor får man hukommelsestab når man slår op?

I bagklogskabens lys er mange ting meget klarere. Men af en eller anden grund, bliver vores forhold meget utydelige, når vi tænker tilbage på dem. Det er i hvert det, jeg selv har oplevet.

Efter min eks og jeg er gået fra hinanden, har jeg virkelig kæmpet med, at jeg kun kunne huske alt det gode. Jeg kunne kun svagt huske alle grundene til, at vi gik fra hinanden. Alt lortet, alle tårerne og alt svigt forsvandt som dug for solen. Tilbage var kun savnet. Til trods for, at jeg hver dag fortalte mig selv, at jeg ikke var glad, da vi var sammen.

Jeg har kun haft et forhold, og har derfor ikke den største erfaring med at slå op med nogen. Men jeg har snakket med flere veninder, der alle sammen kan nikke genkendende til fænomenet. Og jeg kan se på de veninder, der ikke er kommet over deres eks, at det netop er et af deres problemer. De hænger fast i alle de gode ting, og glemmer grunden til, at det ikke gik.

Så hvordan kan det være, at vi glemmer alt det dårlige, ligeså snart vi slår op med nogen? Er vi kvinder virkelig drevet så meget af vores følelser, at vi kan slå hjernen helt fra, selv når vi bliver meget såret?

På en måde er det jo en god ting, at vi kun gemmer på de gode minder. Så bliver vi ikke kede af det, når vi tænker tilbage på forholdet. Men det gør det bare også noget sværere at komme over bruddet. Når man slår op med nogen, tror jeg derfor virkelig man skal huske en ting. Hvis han ville være her, så var han her. Og nu hvor han ikke vil det, er det bedst bare at give slip på ham og finde en, der gerne vil. Uanset hvor hårdt det kan være.

Det er nok meget forskelligt, hvor lang tid der går, inden man kommer ud af den tågede fase. Jeg kan heldigvis allerede mærke at jeg er på vej ud af den. Og nu er det lige pludseligt meget klart, hvorfor det ikke fungerede. Der var alt for mange tillidsbrud og i bund og grund kan det kun betyde en ting. Der var ikke nok kærlighed. Uanset hvor meget jeg gerne ville have, at det var nok, så var det bare ikke nok.

Heldigvis er jeg overbevist om, at der er mange soulmates. Ikke kun en. Det handler bare om hvem du render ind i. Han skal nok dukke op, når jeg (og du) er klar til det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Vintage Bar Review