3 tips til en god par-økonomi – Louise Bennetzen
Vær med til at hjælpe 2000 kvinder

3 tips til en god par-økonomi

Hvem betaler for hvad og hvornår? Penge er det sidste, jeg har lyst til at diskutere med min kæreste. Det er især træls, når vi ikke har lyst til at prioritere de samme ting. Efter et par måneders diskussioner har vi nu fundet et system, der gør, at vi aldrig diskuterer om penge. Så her er mine tips til at have en fælles par-økonomi, uden at miste sin selvstændighed.

Billede af kvinde hænder ved en MacBook.

1. Lav en fælles madkonto

Hvis I ikke gider at holde styr på regningerne og prøve at finde ud af, hvem der har betalt hvad, så er en fælles madkonto en god ide. På den måde skal man ikke have gang i et eller andet system. Der skal ikke bogføres. Man skal bare trække kortet.

Så skal I bare blive enige om, hvor mange penge I hver især skal overføre. Min kæreste og jeg overfører 1500 hver om måneden. Og det dækker alt. Både mad, rengøringsartikler, shampoo og så videre. Så det er i hvert fald et udgangspunkt, hvis I er helt på bar bund.

2. Lav en fælles opsparing 

Næste problem min kæreste og jeg havde, var at vi ikke helt var enige om, hvad vi skulle prioritere vores penge på. Så det endte for eksempel tit med, at jeg altid betalte for ting til boligen. Efter at have snakket lidt om det blev vores løsning, at lave en fælles opsparing. Så hver måned overfører vi 500 hver til en konto, så vi kan bruge dem til småting til boligen.

Konceptet kan selvfølgelig overføres til alt: Rejser, oplevelser, og så videre.

3. Bland jer uden om resten

Det her system er netop smart fordi pengene til jeres par-økonomi er øremærket. Ved at overføre til en fælles madkonto i starten af måneden, ved I, at den ene part ikke lige pludselig løber tør for penge. Derfor skal I blande jer uden om resten.

Synes du, at din kæreste bruger penge på noget virkelig åndsvagt? Ja, det kan godt være du har ret. Men det skal du ikke blande dig i, så længe det ikke går ud over jeres fælleskonti. Det er netop derfor I har dem. For at I ikke bliver uvenner om økonomien. Så lad være med at diskutere hvad den anden part skal bruge sine penge på. Jeg lover jer, det kommer der ikke noget godt ud af.

Har du lyst til flere tips? Så læs 5 små ting du kan gøre for at elske mere.

4 kommentarer

  • l

    Super fedt indlæg! 🙂 Hvordan foregår det med hvem der “ejer” kontiene i banken? Står de kun i et navn, eller kan man få dem til at stå i begge, så man også begge kan se saldo etc. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Louise Bennetzen

      Vi har gjort det sådan, at den ene af os “ejer” kontoen, og den anden står som fuldmægtig, så vi begge kan anvende den på lige fod. Vi kan også begge se saldoen og komme ind på kontoen for at lave overførsler osv 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Også kendt som Dine, Mine og Vores modellen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Louise Bennetzen

      Det vidste jeg faktisk ikke det hed, men det giver god mening 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vær med til at hjælpe 2000 kvinder