5 små ting du kan gøre for at elske mere – Louise Bennetzen
Hvad skal vi gøre med Valentinsdag?

5 små ting du kan gøre for at elske mere

Her den anden dag skrev jeg i forbindelse med Valentinsdag et indlæg omkring, hvor vigtigt det er at sætte pris på de mennesker man elsker (Læs det her). Og hvor vigtigt det er at elske dem en lille smule ekstra. Uanset hvor fint et budskab det er, er det jo nemt at sige. Ord er ikke nok, der skal også handling til. Derfor vil jeg gerne følge op på det. Også som en reminder for mig selv. Derfor har jeg samlet 5 små ting sammen som vi allesammen kan gøre for at elske hinanden lidt mere og få mere kærlighed i hverdagen.

billede af blogger i pink ternet blazer

1. Fortæl at du holder af dem

Nu startede jeg lige med at sige, at ord ikke er nok. Men det er nu alligevel dejligt at få at vide, at de nærmeste holder af en. Det kan både være i form af søde kælenavne, ros eller bare en lille sætning som “du er dejlig”. Det er alt sammen med til at gøre hverdagen en lille smule bedre for de personer du elsker. Og det er vel målet? At få lidt mere kærlighed i hverdagen.

2. Rør ved hinanden

Her tænker jeg ikke på noget frækt (selvom det også kan gøre tricket). Jeg tænker på de små berøringer, der gør en grå og trist mandag lidt bedre. Et klem om hånden, et strøg på kinden, et kys i panden. Lidt ligesom med de søde små ord i sidste punkt, er det også med til at fortælle personen, at du virkelig elsker ham/hende.

3. Sig tak

Tjenester kommer ikke af sig selv. Når nogen hjælper dig kræver det tid og kræfter. Man kan ikke bare regne med at folk hjælper en. Derfor bør man også være taknemlig og sige tak. Det gør personen, der har hjulpet dig glad, da han/hun kan se, at du sætter pris på det. Og så øger det også chancen for, at personen vil hjælpe en anden gang.

4. Vær åben

Når alt kommer til alt, betyder det at elske en person, at man også er der, når lortet brænder på. I krisesituationer kan man dog nemt komme til at trække sig ind i sig selv, blive stædig og kun se tingene fra ens eget synspunkt. Men noget af det bedste du kan give dem du elsker er empati. Uanset hvor svært det kan være så prøv at være åben og se tingene fra deres synspunkt. Som man siger: “Døm ingen før du har gået en mil i deres sko”.

5. Brug tid på hinanden

Forhold kommer ikke af sig selv, de kræver pleje og tid. Og uanset hvilket forhold der er tale om, er det nødvendigt også at bruge noget tid alene. Du føler dig bare ikke ligeså forbundet med en person, hvis du kun ser dem i grupper. Eller hvis personen hele tiden er distraheret af mobilen. Delvis opmærksomhed er ikke nok. Nogle gange bliver man nødt til at give de mennesker man elsker ens udelte opmærksomhed. Især hvis man gerne vil sprede lidt mere kærlighed i hverdagen.

Det her er mit bud på, hvad du kan gøre for at vise de mennesker du elsker, hvor meget du holder af dem. Men hvad gør du selv? Smid meget gerne en kommentar, så vi kan have en stor kærlighedsfest i kommentarfeltet.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad skal vi gøre med Valentinsdag?