10 (U)hyggelige Halloween Aktiviteter – Louise Bennetzen
10 Hurtige Til Alberte Whitta

10 (U)hyggelige Halloween Aktiviteter

Selvom halloween er en amerikansk tradition, smitter den alligevel mere og mere af på Danmark. Og jeg synes faktisk, det er en meget hyggelig efterårstradition, som vi altid har dyrket lidt af i min familie. Derfor har jeg fundet 10 ting, som man kan lave som voksen, hvis man gerne vil dyrke halloween uhyggen. Halloween er jo først den 31. oktober, så du har stadig massere af tid.

Billede af græskar.

1. Skær græskar

Nok en af de aktiviteter, der bliver forbundet mest med halloween, og noget man kan gøre i alle aldre. Hvis man ikke har lyst til at bruge flere timer, kan man købe nogle små græskar. Ulempen er selvfølgelig at man skal finjustere sin teknik lidt (til det bedre), men til gengæld skal man ikke skrabe ligeså meget for at få kernerne ud.

2. Drik Pumpkin Spice Latte

Måske ikke en traditionel halloween aktivitet, men for mig er Starbucks Pumpkin Spice Latte lig med efterårshygge og ikke mindst halloween.

3. Tag i Tivoli

Tivoli har pyntet op til halloween, hvilket blandt andet indebærer mere end 20.000 græskar. Gå en hyggelig tur i parken og nyd udsmykningen eller prøv nogle af forlystelserne. Tivoli har endda sørget for gys og gru blandt andet i form af et hjemsøgt hus.

4. Hold en halloween fest

Det kræver selvfølgelig lidt planlægning, men med den rette udsmykning og lidt kostumer kan man lave en helt almindelig fest om til en uhyggelig en af slagsen. Jeg ved at Tiger har haft en masse udsmykning til billige penge, hvis man gerne vil have vennerne på besøg til en (u)hyggelig aften.

5. Bag en græskartærte

Græskar kan selvfølgelig bruges til mange andre ting end bare at skære dem ud, og en klassiker er græskartærten. Jeg har ikke selv prøvet det endnu, men jeg har fundet to jeg synes lyder super lækre: En til aftensmaden og en til dessert.

6. Se gyserfilm

En filmaften kan være meget godt i det grå og kolde vejr vi har for tiden. Og hvad er mere oplagt end at se nogle gyserfilm på en mørk aften? Jeg kan selv anbefale “A Nightmare on Elm Street”, som er blevet lidt af en klassiker og findes i mange udgaver.

7. Spis massere af halloween slik

Til ovennævnte filmaften skal man selvfølgelig have massere af slik at stoppe i munden, imens uhyggen spreder sig. Og hvis man er fan af højtider skal det selvfølgelig være halloween slik. Man har jo aldrig rigtig brug for en undskyldning til at spise slik, men her har du i hvert fald en.

8. Mal dine græskar

Hvis du ikke er typen, der gider at skære græskar, kan man få nogle ret så fine resultater ved at male dem. Selv er jeg mere traditionel og skærer dem stadig trofast ud, men jeg har set flere billeder af super fine græskar med mange forskellige motiver. Jeg har endda set nogle lave græskar om til Mike og Sullivan fra Monsters Inc. Ret sejt, ik?

9. Tag på kirkegården

Den danske udgave af halloween er allehelgensaften, som ligesom halloween falder den 31. oktober, efterfulgt af allehelgensdag 1. november. Allehelgenssøndag er første søndag efter allehelgensdag, og er her allehelgensdag markeres i folkekirken med en gudstjeneste. Typisk tændes der lys og man mindes de døde. Er man derfor mere til danske traditioner kan man jo selv huske ens kære ved at tage en tur på kirkegården. Eller tage til gudstjenesten.

10. Pynt op

Hvis man er en af de typer, der går all in med at pynte op til jul, kan man tage forskud på glæden og pynte lidt op til halloween. Det behøver ikke være det helt store, et par græskar lysestager kan være nok til at få noget efterårshygge ind i hjemmet. Alternativt kan man jo også bruge det græskar man enten har skåret eller dekoreret som pynt i haven eller på altanen. Det er også hyggeligt med lidt lys, når det bliver mørkt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 Hurtige Til Alberte Whitta