Er 4 måneder lang tid? – Louise Bennetzen
Julekalendre

Er 4 måneder lang tid?

Hvis du følger med her på bloggen, læste du måske min ugentlig opdatering i den her uge. Der åbnede jeg lidt op for, at jeg er i tvivl om, jeg vil på udveksling. Jeg må indrømme, at det ikke er noget jeg har snakket så meget om med folk omkring mig. Men eftersom jeg tydeligvis ikke kommer videre ved at blive ved med at tænke over det, vil jeg prøve at fortælle det her på bloggen. For nogle gange kan det hjælpe at få det ned på skrift.

Da jeg startede på CBS var jeg sikker på, at jeg ville på udveksling. Det var endda en af grundene til, at jeg sled og slæbte så meget for at få gode karakterer. Nu har jeg karaktererne, men jeg ved ikke om jeg har lyst til at tage af sted. Det var måske lidt bare et mål jeg satte mig, uden rigtig at tænke over, hvor vigtigt det var for mig.

Jeg vil gerne kunne sige, at grunden til at jeg er i tvivl er fordi jeg har det alt for godt i København, men så ville jeg nok ikke være helt ærlig. Jeg har det godt, det er slet ikke det. Det er bare ikke grunden til, at jeg er i tvivl. Jeg synes bare fire måneder er lang tid at være væk. Jeg har mennesker omkring mig, som jeg virkelig elsker, og som jeg ville komme til at savne meget, hvis jeg tog af sted. Selvom jeg altid har troet, at jeg ikke kunne komme langt nok væk fra min barndomsby, så har det vist sig ikke helt at være rigtigt. Siden jeg er flyttet til København er det virkelig gået op for mig, hvor vigtigt det er for mig, at have de mennesker jeg elsker omkring mig.

Så jeg synes virkelig, at man skal være sikker, inden man hiver roden op og flytter et andet sted hen – selvom det så “kun” er 4 måneder. Måske betyder det at jeg ikke vil det nok. Jeg ved det helt ærligt ikke. Jeg ved bare ikke engang, hvad jeg vil med mit liv. Nogle gange er jeg endda i tvivl om jeg har valgt det rigtige studie og om jeg bruger tiden på det jeg gerne vil. Og jeg tror bare ikke løsningen er at rejse væk i fire måneder.

Men who knows? Jeg har indtil den 3. december til at finde ud af det. Har du haft nogle af de samme tanker? Og er jeg den eneste, der synes at 4 måneder er lang tid? I må meget gerne smide en kommentar med inputs, så kan jeg måske endelig fået taget stilling til, om jeg skal af sted.

9 kommentarer

 • Signe

  Hej. Jeg er enig med Lise. 4 mdr. Er en lille del af dit liv, tilgengæld kan du lære rigtig meget af den oplevelse:) Må jeg spørge hvor du har købt din trøje? Den er virkelig flot:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Modern Girl

   Ja, det er rigtigt. Tusind tak! Den er fra H&M, men den er ved at være et par år gammel, så tvivler desværre på, at man stadig kan købe den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Jeg gik med præcis de samme tanker, inden jeg tog afsted (jeg kommer hjem om 4 uger). Jeg bor sammen med min kæreste, og har ret meget brug for mine veninder i hverdagen, men også for at trække mig og være alene – og kan man egentlig det, hvis man er på udveksling, og skal lære en masse nye mennesker at kende?
  Jeg valgte alligevel at tage afsted, mest på grund af frygten for at fortryde senere hen, hvis jeg ikke gjorde det – og jeg fortryder det heller ikke! Men det har været virkelig hårdt! Og jeg tog ikke en tur mere – men jeg er alligevel så glad for beslutningen, fordi man (helt kliché, I know) lærer så meget om sig selv og at være alene på udebane i et fremmed land.

  Og så lad være med kun at lytte til dem der siger, at man alene skal gøre det fordi man er ung, som et argument for at tage afsted – man skal selv ville det, for 4 måneder er lang tid når man savner dem derhjemme! Jeg ved ikke om du kunne bruge mit lidt blandede svar til noget, men hvis bare en lille del af dig vil, så tror jeg det ville være så fint at gøre det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Modern Girl

   Det kunne jeg i hvert fald! Det er virkelig rart at høre andre der har været i samme situations tanker 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Looks so wonderful relaxed how you styled the sweater!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Spørg dig selv: hvad er det værste der kan ske, hvis jeg tager afsted – og hvis jeg ikke tager afsted.
  Du skal blive afklaret om det er angsten for det ukendte, der gør at du hellere vil blive hjemme i trygge omgivelser?
  Glæd dig over at du har så meget frihed til at du kan vælge den mulighed. Senere i livet er du måske bundet op af forpligtelser.
  Frem for alt lyt til din intuition. Det er kun dig, der ved, hvad der er godt for dig. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Modern Girl

   Ja, det er rigtigt. I bund og grund ved man det jo kun selv <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Du er ung, har hele livet foran dig.
  – kom afsted og få en på opleveren. Det er netop sådan nogle oplevelser, der er med til at forme én.
  – dine venner og familier er der også, når du kommer tilbage. 4 mdr. er ingen tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Modern Girl

   Det er også en af grundene til, at jeg er virkelig i tvivl. Tusind tak for dit råd 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julekalendre