Lombardiet: Den rigeste region i Italien er et besøg værd – Louise Bennetzen
10 Hurtige Til Mie Kirstine Quist

Lombardiet: Den rigeste region i Italien er et besøg værd

Billede af Gardasøen i den italienske region Lombardiet.

Lombardiet er en af Italiens 20 regioner. Regionen ligger i det nordlige Italien og strækker sig fra Alperne ved den Schweiziske grænse til Po-dalen.

Regionen har det hele; velhavende byer, fantastisk natur især med Comosøen og Maggioresøen. Lombardiets hovedstad er Milano, en by verdenskendt for mode.

Lombardiet er inddelt i 12 provinser.

Der bor omkring 10 millioner mennesker i regionen, hvilket svarer til en sjettedel af Italiens indbyggere. Omkring en femtedel af Italiens GDP kommer fra regionen, hvilket gør den ikke kun til den tættest befolkede men også den rigeste region i landet. Faktisk en af de rigeste regioner i Europa.

Historie

Området omkring det nuværende Lombardiet blev i århundrederne før Kristi fødsel beboet af forskellige folkeslag heriblandt keltere.

Efter Rommerrigets fald blev området indtaget af en germansk stamme.

Herefter endte byerne i området med at organisere sig i små herredømmer. Især Milano og Mantova havde stærke fyrstefamilier, der dominerede udviklingen i flere århundreder.

I slutningen af 1400-tallet blev Norditalien (heriblandt regionen) udsat for fremmede invasioner. Lombardiet blev først besat af Frankrig og bagefter Spanien. I 1706 blev regionen en del af Østrig, og forblev under østrigsk styre med korte afbrydelser under Napoleonskrigene.

Det var først under Italiens samling i 1861 at regionen blev fri for Østrig.

Ting at se i Lombardiet

Så du skal rejse til Lombardiet, men ved ikke hvad du skal se eller lave? Bare rolig, regionen har masseret at tilbyde af både smukke og interessante steder. Der er både naturidyl og storbyer hvis du rejser til Lombardiet. Her er et par forslag:

Milano

Milano er regionens hovedstad og også den største by i regionen, samt den anden største by i Italien. Byen ligger i den vestlige del af regionen.

Byen er især kendt for mode, og er en af de helt store modescener i verden. Dette ses især under modeugen, hvor kendte strømmer til fra hele verden for at se de italienske designeres kreationer.

Mode er dog ikke det eneste byen tilbyder. Der er massere af sightseeing, museer, samt lækre restauranter, der er et besøg værd, hvis du kommer på disse kanter.

Gardasøen

Gardasøen, eller Lago di Garda på italiensk, er Italiens største sø. Søen ligger i en dal på Alpernes sydskråning ned mod Po-sletten og er 52 kilometer lang og op til 346 meter dyb.

Der et subtropisk klima, hvilket giver søen en frodig vegetation. Klimaet, samt landskabets skønhed er nogle af grundene til, at Gardasøen har været et yndet feriemål for turister i århundreder.

Flest turister tager til den østlige eller sydlige søbred, da vestbredden er stejlere.

Søen fik sit navn efter byen Garda, da byen blev til et grevskab i 900-tallet.

Comosøen

Comosøen, eller Lago di Como på italiensk, er omgivet af idyllisk landskab, hvor bjerge og klipper ligger næsten hele vejen rundt om søen. Alperne kan endda ses i baggrunden.

Vandet er perfekt for vandhunde, uanset om det er for at bade eller for at ræse rundt i speedbåd eller på vandski.

Ved Comosøen ligger byen Como, som også er et besøg værd.

Maggioresøen

Maggioresøen, eller Lago di Maggiore på italiensk, er Italiens næststørste sø efter Gardasøen og strækker sig ind i de schweiziske alper.

Søen er utrolig smuk og byder på en fantastisk attraktion i form af De Borromeiske øer, som er 5 små øer. De mest besøgte af dem er Isola Bella, Isola Madre og Isola dei Pescatori.

Interessante byer i Lombardiet

  • Milano
  • Bergamo
  • Sirmione
  • Como
  • Sirmione
  • Limone Sul Garda

Lombardiet Rundt

Lombardiet Rundt er et italiensk cykelløb, der foregår i regionen Lombardiet. Traditionelt er løbet den sidste store klassiker på den europæiske cykelkalender.

Første udgave af løbet fandt sted i 1905.

Kilde: Den Store Danske, rejsertilitalien.dk & Wikipedia. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 Hurtige Til Mie Kirstine Quist