5 tips til bedre koncentration – Louise Bennetzen
10 Hurtige Til Josefine Bak

5 tips til bedre koncentration

Det er super nemt, at blive distraheret. Uanset, om det er mens man læser, og der tikker en besked ind. Eller man kommer til at sidde og dagdrømme, når man burde arbejde. Inden længe er det eksamensperiode, og så er man nødt til at koncentere sig i lang tid af gangen. Derfor tænkte jeg, at jeg ville dele mine tips til bedre at kunne koncentrere sig – for du kan godt træne din koncentration.

billede af en der studerer

1. Vend telefonen om: Vi ved jo allesammen det her, men alligevel kan det være ret svært. Desværre er det bare de færreste, der kan koncentrere sig, mens der kommer beskeder ind fra de sociale medier. Jeg gør selv det, at jeg sætter mobilen på lydløs og vender den om. For selv hvis den er lydløs, bliver jeg alligevel distraheret af, at kunne se, at jeg får beskeder.

2. Giv dig selv grubletid: Hvis bekymringerne suser rundt i hovedet på dig, når du virkelig har brug for at koncentrere dig, kan det hjælpe at give dig selv grubletid. Jeg hørte første gang om konceptet fra en psykolog i et podcast, og jeg synes det er en super god ide. Det går i alt sin enkelthed ud på, at man afsætter et bestemt tidsrum på en dag, måske 15 minutter, til at gruble. Resten af tiden skal man så lægge bekymringerne væk. Det bliver så også nemmere, fordi man ved, at man har tid til at tænke over det senere. Du kan eventuelt skrive, det der bekymrer dig ned, så du ikke glemmer det, inden din grubletid.

3. Lav lister: For mig kan det ødelægge min koncentration, hvis jeg ikke har en plan over. Så bruger jeg nemlig alt min tid på at stresse over, at jeg ikke kan nå tingene, når jeg i stedet bare burde gå i gang. Derfor kan det være en hjælp at lave en plan eller en liste over ting, du skal nå den dag. Hvis du studerer som jeg, kan du også lave en ugentlig plan. Det hjælper i hvert fald mig meget. Så ved jeg også lige præcis, hvad jeg skal gå i gang med.

4. Find dit sted: Det er meget forskelligt, hvor man kan holde sin koncentration. Jeg har veninder, der aldrig læser hjemme, fordi de ikke kan koncentrere sig, så de læser altid på læsesalen. Det gælder bare om at finde et sted, der fungerer for dig. Men hvis du altid bliver distraheret hjemme, så prøv et andet sted. Det kan være på biblioteket, på læsesalen, på en café eller måske sammen med nogle andre, så I kan holde hinanden op på, at I skal lave noget.

5. Hold pauser: Man kan kun koncentrere sig i en begrænset periode. Nogle forskere mener, at man kun kan holde koncentrationen i 30 minutter, men der er meget uenighed om, hvor lang tid vi faktisk kan kan koncentrere os. Det bedste er bare, at lytte til din krop. Hellere holde en pause, end at du bliver ved, og så ikke kan huske, hvad du læste. Eller faktisk slet ikke forstod den opgave, du skulle lave.

Jeg håber I kunne bruge de her tips. Hvis I har andre så smid endelig en kommentar.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 Hurtige Til Josefine Bak