De her 5 ting skal du vide om Australien – Louise Bennetzen
Double Denim

De her 5 ting skal du vide om Australien

australien-modern-girlNu har jeg jo været i Australien i fem uger. Og på nogle områder var landet, som jeg havde regnet med. Men på andre er Australien meget mærkeligt. Der har været flere ting hvor jeg tænkt “what the fuck?” Så jeg tænkte, at jeg ville dele de mere spøjse sider af Australien med jer.

modern-girl-australien-5
1. Ingen alkohol
For det første må man ikke drikke offentligt i Australien. Det vil sige, at man ikke må tage en øl med i parken. Bliver man opdaget koster det i hvert fald dyrt i bøder. Drikker man alkohol på gaden, bliver man ikke lukket ind på diskoteker, fordi det er ulovligt. Jeg rejste med en gruppe af unge mennesker, så det var i hvert fald noget, vi lige skulle vænne os til.

Vi havde for eksempel en grillaften i en park, hvor vi blev nødt til at hælde vores øl og cidere i plastikkrus og gemme flaskerne i en køletaske og under bænken for ikke at få en bøde. Man kan heller ikke købe alkohol i supermarkeder. Næ nej, der skal man ind i specialbutikker. Og papvin kan man slet ikke købe før klokken 16.

austrlien-modern-girl-aflange-billeder-2
2. 130 kilometer på landevejen
Hvis man kører rundt i Australien, vil man opdage, at det er meget lange strækninger man kommer ud på. Det giver også lidt sig selv, nu hvor landet er så stort. Specielt hvis man kører alle andre steder end østkysten, virker det, som om vejene er uendelige. Det er ikke motorveje, men derimod landeveje. Og her må man køre 130 kilometer i timen.

austrlien-modern-girl-aflange-billeder-5
3. Vinker til alle
Udover at man må køre vildt hurtigt på landevejen i outbacken, så kommer der så få biler, at det er kutyme at vinke til alle de biler, der kører forbi. Og jeg mener alle. Er det ikke sindssygt? Prøv at tænk, hvis vi gjorde det i Danmark!

4. Kænguruer er hjorte
Jeg troede helt seriøst ikke, man kunne blive trætte af kænguruer. Jeg mener kig på dem! Men aussierne, som man jo kalder dem, er faktisk ret trætte af dem og synes, de er irriterende. Især fordi de hopper ud på vejen og ofte bliver kørt ned. Det prøvede vi også et par gange. Så man kan vel godt sige, at kænguruerne er australske hjorte.

modern-girl-australien-6
5. Vent hvad? Vand gennem security?
Jeg kan tage min vandflaske gennem security? Seriøst? Ja, jeg blev også overrasket. Men i Australien må man gerne tage vand og sodavand med gennem sikkerhedskontrollen, hvis man flyver indenrigs. Så der var lige et tip. Skal man til gengæld igennem Singapore lufthavn, skal man ikke købe vand i lufthavnen for at tage det med på flyet. Der er nemlig en ekstra sikkerhedskontrol. Der måtte jeg med modvilje sige farvel til min uåbnede Evian, jeg lige havde købt kun til flyet. Bagefter kunne jeg så købe en ny i boarding området. Bittert var det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Double Denim