7 måder at få råd til julegaverne – Louise Bennetzen
10 Hurtige Til Mie Kirstine Quist

7 måder at få råd til julegaverne

Selvom vi kun er i December, er der ikke så længe til jul. Og hvis du ikke har et ubegrænset budget til julegaver, kan det være en god ide allerede at planlægge nu. For kommer du til slut december er det lidt for sent at gøre noget, hvis du mangler penge til gaverne. Derfor har jeg lavet en liste over ting, der kan sikre, at du har råd til alle dine julegaver (og måske også sparer lidt).

Billede af julegaveindkøb.

1. Lav en gaveliste: Første skridt er at få et overblik. Hvem er du på gave med? Hvor meget vil du give? På den måde, sikrer du, at du ikke kommer til at bruge for meget på en gave og derfor ikke har råd til resten. Det gør det også noget mere overskueligt at få lagt et budget.

2. Læg et budget: Når du har fået et overblik er næste skridt at lægge et budget. Der er stadig næsten to måneder til jul, og derfor kan du sagtens nå at spare lidt ekstra op. Men det kræver nok, at du lægger et budget. Kan du spare lidt på tøjforbruget? Eller kaffedatesene? Eller måske noget helt tredje? Men lad være med at være urealistisk, det ender bare med at du bliver frustreret, hvis du så ikke kan holde budgettet.

3. Separate konti: Det kan være meget mere overskueligt at spare op, hvis du laver en seperat konto kun til gaver. Går du først i gang nu, kan du godt nok ikke nå, at spare vildt meget op. Men det kan alligevel hjælpe dig til at få et overblik over, hvad du har til gaver. Og så sikrer det også, at du ikke kommer til at bruge pengene ved en fejl.

4. Black Friday: På Black Friday er der en masse at spare, hvis du ikke lige har fået sparet så meget op til julegaverne. Det samme gælder de forskellige juletilbud, der kommer op mod jul. Så udnyt det. I år falder Black Friday den 23. november.

5. Pristjek og online køb: En anden måde at spare (eller få mere for pengene, afhængigt af, hvordan du ser på det) er ved at lave et pristjek, inden du køber dine julegaver. Ofte er der også meget at spare ved at købe gaverne online fremfor i butikkerne. Har din mor ønsket sig en parfume fra Matas? Så tjek om ikke den kan fås billigere et sted på nettet. Hun er jo ligeglad, så længe hun får noget, hun bliver glad for.

6. Gå sammen: Hvis det virkelig kniber med økonomien, så spørg nogen, om ikke I kan gå sammen. Det er jo ikke så meget selve beløbet, der gør personen glad. Det er jo mere, at han/hun får en fin gave. Så har du for eksempel kun 200 kroner, så vær et par stykker sammen om at købe noget.

7. Aftal hvor meget I giver for: Julen koster mange penge. Især hvis man er på et SU budget kan gaverne gøre et stort indhug i rådighedsbeløbet. Så vær ærlig. Snak med dem du giver gave til, om ikke I kan give for mindre. Gavegivning bliver nogle gange lidt en byttehandel, men i virkeligheden burde det jo ikke være sådan. Jeg er sikker på at din veninde f.eks. ikke har noget imod at give lidt mindre. Det er jo tanken der tæller.

Jeg håber I kunne bruge de her små tips. Hvis I har nogle flere så skriv endelig en kommentar, så vi alle kan blive lidt mere økonomisk ansvarlige her i julen. Jeg håber I har haft en skøn dag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 Hurtige Til Mie Kirstine Quist