Kvalitet er også en form for bæredygtighed – Louise Bennetzen
This Week #10

Kvalitet er også en form for bæredygtighed

Vil du gerne være mere bæredygtig når du køber tøj?

[Reklame: Jakken og sweateren er modtaget som gave] Hej piger, igår skrev jeg, at jeg her på det sidste har tænkt særligt meget over at passe på miljøet. Det er noget, jeg har tænkt over i lang tid, og prøver at leve efter så godt jeg kan. Men særligt med tøj synes jeg faktisk det er virkelig svært.

Det mest bæredygtige ville selvfølgeligt være slet ikke at købet noget tøj, eller kun at købe genbrug. Men hvis man nu gerne vil have nyt tøj bare en gang imellem, kan man for det meste kun vælge mellem fast fashion eller virkelig dyrt bæredygtigt tøj. Sidstnævnte er noget, mange af os ikke har budgettet til. Men vil man gerne være miljøbevidst er der faktisk en kategori mere: Slow fashion.

Slow fashion er det modsatte af fast fashion (sjovt nok), og er tøj der er lavet til at holde mange år. Både fordi det er i høj kvalitet, men også fordi det er klassiske tidsløse designs, man kan bruge igen og igen. Det kan være meget svært at vide om tøj, der kalder sig bæredygtigt faktisk er bæredygtigt, eller hvor bæredygtigt det er. Derfor synes jeg, at slow fashion er en virkelig god form for bæredygtighed, da det nedsætter vores forbrug. Og vi ved jo allesammen godt inderst inde, at vi burde købe mindre for at hjælpe kloden.

Bæredygtighed i modeindustrien er noget, der er blevet snakket meget om, men det er stadig noget, hvor der slet ikke bliver gjort nok endnu. I hvert fald hvis I spørger mig. Jeg tror, det er fordi, det er svært at producere bæredygtigt tøj, og især til en pris, hvor vi faktisk har lyst til at betale for det. Og det er lige præcis derfor firmaerne skal få øjnene mere op for slow fashion. Prøv lige at tænke over det. Før i tiden var der kun to sæsoner: Forår/sommer og efterår/vinter. Til trods for at modeuge kun afholdes to gange om året, har mange store kæder nyt tøj i butikkerne hvert sjette til ottende uge. Der er da ikke noget at sige til, at folk køber meget mere. Trends når nærmest ikke engang at blive en trend, inden noget nyt er i butikkerne.

Fordi jeg netop synes, det her er så vigtigt et emne, har jeg valgt at blive ambassadør for Basic Apparel. Basic Apparel er et et af de brands, der laver slow fashion i Danmark. De laver tidsløst tøj i et skandinavisk design, der er af høj kvalitet. Og da deres designs er min stil, synes jeg det var det perfekte match.

Er bæredygtighed noget I tænker over, når I køber tøj?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

This Week #10