De mest almindelige fordomme om CBS – Louise Bennetzen
Last Chance Designer Udsalg

De mest almindelige fordomme om CBS

fordomme om CBS

Da jeg blev optaget på en uddannelse på CBS, tænkte jeg nok allermest over, hvordan det egentlig ville være at gå der. CBS – eller Copenhagen Business School – er jo en kendt handelshøjskole, og derfor er der også en del fordomme om CBS derude. Jeg havde i hvert fald hørt en del, inden jeg startede. Det viste sig, at størstedelen slet ikke passede. Jeg ved, at mange lige er blevet optaget, og derfor nok sidder med spørgsmålet: “Hvordan er det egentlig at gå på CBS?” Jeg vil derfor gå igennem nogle af de fordomme om CBS, jeg har hørt mest, og fortælle hvordan det i virkeligheden er at gå på skolen. Hvis I altså tør stole på en CBS’er 😉

“Folk der går på CBS har rundsaver på albuerne.”

Konkurrencen mellem studerende var faktisk en af de ting, jeg var lidt bekymret for. Jeg forestillede mig lidt, at folk ville være vildt ambitiøse, de vildeste konkurrencemennesker og derfor ikke ville hjælpe hinanden. Heldigvis er det overhovedet ikke det jeg har oplevet. Jo, folk er ambitiøse, og de fleste vil gerne klare sig godt – og gør det. Men jeg har aldrig mødt en, der har sagt nej til at dele noter, eller hjælpe med en opgave, man har svært ved. På mit hold er vi faktisk gået så langt, at vi har lavet et system, hvor alle deler noter med hinanden. Så ja, folk er ambitiøse, men kun på en god måde.

“Folk der går på CBS går i jakkesæt eller designertøj.”

Det er i hvert fald noget jeg har hørt rimelig tit. Og nej, det er ikke rigtigt. På min overgang tror jeg aldrig jeg har set nogen gå i jakkesæt. Generelt ser jeg faktisk meget sjældent nogen gå i jakkesæt, og typisk er det fordi folk skal til en jobsamtale før eller efter en forelæsning.

I forhold til designertøjet? Ja, nogle har designertasker og lignende, men det er langt fra alle. Og nej, man behøver ikke møde op i skole stylet som en supermodel. Jeg kommer tit bare i en strik og et par bukser, og flere fra min klasse er mødt op i joggingbukser. Så det er altså helt frit. Du kan gå all in, hvis du har lyst, men du kan også bare tage den lidt med ro. Det gør de fleste af os.

“Festerne stikker helt af.”

I har måske hørt noget om rusture, der er stukket helt af. En overgang var det oppe i pressen, at folk blev presset til at drikke hele flasker sprut og at piger skulle give blow jobs til bananer, der belejligeligt nok sad mellem benene på drengene. CBS gør stadig meget ud af intro ugerne og rusturen, men ingen bliver tvunget til noget, de ikke vil. Bananerne er selvfølgelig blevet afskaffet og der er altid alternativer til alkohol. Når det er sagt, så er det altså nogle fede fester og der er del flere i introugerne end hos for eksempel Københavns Universitet.

“CBS er fyldt med Nordsjællandere.”

Altså, jeg er selv en immigreret jyde, så jeg er beviset på det modsatte. På mit hold har vi massere af jyder, jeg vil faktisk sige vi er 50/50. Derudover er vi også så eksotiske, at vi har en sød tysker på holdet. Så nej, folk kommer fra mange forskellige steder. Jeg går på en dansk linje, men har man valgt en engelsk linje kommer folk fra hele verden. Jeg er selv vild med at CBS er så international og synes det er meget inspirerende.

“Niveauet er sindssygt højt.”

Ja, niveauet på CBS er højt, men det er ikke uoverskueligt. Jeg kan sagtens nå igennem alt læsningen. Og hvis man ikke når det hele, går det nok. Jeg kender derimod folk, der går på naturvidenskabelige uddannelser, hvor der er meget mere at læse. Men selvfølgelig er nogle af tingene svære, det skal de jo også være. Det er jo en af grundene til, at CBS netop har et godt ry både her i Danmark men også ude i verden.

Heldigvis er der massere af hjælp at hente. Det var faktisk noget, der overraskede mig meget. Jeg troede lidt man bare skulle køre sit eget løb, men CBS gør meget for at hjælpe. Både lærer og ældre elever er til rådighed, og skolen arrangerer endda også lektiecaféer, hvor man kan få hjælp.

“Hvad er SU?”

En af de mange fordomme om CBS er, at de studerende får det hele betalt af mor og far og ikke har nogen økonomisk realitetssans. Det er langt fra rigtigt. Nogle er selvfølgelig så priviligerede, at de har fået en lejlighed, bil eller andet. Men langt de fleste er nødt til at arbejde mange timer om ugen, for at kunne få det hele til hænge sammen.

Jeg håber I vil tage ovenstående med et gran salt, for det her er bare de fordomme om CBS, jeg har hørt mest. Måske har I slet ikke hørt dem. Jeg håber uanset, at I er blevet lidt klogere på, hvordan det er at gå på CBS.

2 kommentarer

  • Johanna

    Jeg er helt enig i alt du skriver om fordomme om CBS – særligt det med den “søde tysker på holdet” – hihi 🙂 Glæder mig til vi ses igen. Knus fra Berlin <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Last Chance Designer Udsalg