5 gode bøger til kvinder – Louise Bennetzen
& Other Stories Udsalg

5 gode bøger til kvinder

gode bøger til kvinderHej bloggen! Jeg har selv mange gange prøvet at have pakket en masse bøger til ferien, og når jeg så ligger på stranden, kan jeg simpelthen ikke slæbe mig igennem siderne. Det er bare så skuffende! Jeg synes nemlig ikke, der er nogen bedre måde at slappe af på, end ved at læse. Men det kræver en god bog. Derfor har jeg fundet 5 af mine yndlings bøger, som jeg kan læse igen og igen. Og bare rolig der er lidt for enhver smag. Det tror jeg var nok introduktion, så her er 5 gode bøger til kvinder.

1) Mine Hemmeligheder af Sophie Kinsella 

Emma sidder på et fly på vej hjem efter sin karrieres største fiasko. Da flyet rammer ind i turbulens er Emma sikker på, at hendes sidste time er kommet. I panik fortæller hun alle sine hemmeligheder til den fremmede meget lækre mand, der sidder ved siden af hende. Da flyet er landet stiger hun roligt af, sikker på, at hun aldrig skal se ham mere. Lige indtil mandag, hvor den øverste chef i Emmas firma kommer på overraskelsesbesøg. Og til sin skræk genkender Emma ham som manden i flyet. Så hvad sker der, når man er lidt for ærlig overfor en, der viser sig at være ens hammerlækre chef, som tilsyneladende ikke bliver skræmt væk af ærlighed, men derimod finder den fascinerende?

Det her er helt sikker en af de mange gode bøger til kvinder. Jeg elskede Sophie Kinsellas måde at skrive på. Bogen er virkelig sjov og hjertevarmende i og med, at alting altid går galt for stakkels Emma, og man sidder tit og krummer tæer over, de pinlige situationer hun roder sig ud i. Men det viser sig, at det lige præcis er hendes direkte måde at være på, der ender med give hende succes.

Bogen er desværre helt udsolgt online, i hvert fald hvad jeg kunne se, men du kan købe den som lydbog her.

2) Jagten på Atlantis af Andy McDermott

Forskeren Nina Wilde er sikker på, at hun har fundet ud af, hvor den sagnomspundne ø Atlantis sank. Det lykkes hende at overtale Kristian Frost, en norsk milliardær om at finansiere en ekspedition med det formål at finde øen. Men Nina er ikke den eneste på jagt efter Atlantis og pludselig er jagten blevet til et kapløb, om at finde øen inden nogen stopper dem. Atlantis gemmer nemlig på en hemmelighed, som kan ændre menneskehedens fremtid. En hemmelighed mange vil have fingrene i.

En helt anden genre, men jeg kunne simpelthen ikke lægge den fra mig, da jeg var gået i gang. Jeg er lidt en historienørd og jeg elskede alle de historiske detaljer, krydret med en masse action, og en lille knivspids kærlighed, hvis ikke jeg husker helt galt. Jagten på Atlantis er den første bog i en hel serie, og hvis du godt kunne lide Da Vinci Code bøgerne vil du helt sikkert også kunne lide de her.

Bogen er desværre også udsolgt online (af hvad jeg kunne se), men du kan købe lydbogen her.

3) Tangled af Emma Chase

Playboy millionæren Andrew Evans er vant til at få lige hvad han peger på. Uanset om det er kunder i hans fars kæmpe investeringsfirma eller kvinder. Noget der  pludselig stopper, da den ambitiøse men meget smukke Katherine Brooks starter i firmaet. Katherine falder nemlig ikke for nogle af Drews sædvanlige tricks, og ikke nok med at hun ikke viser nogen særlig interesse, så er hun endda forlovet med en anden.

Bogen lyder måske en smule kliché, men jeg var virkelig vild med den måde Emma Chase har valgt at fortælle historien, nemlig ærligt med massere af sarkasme og humor. Derudover er historien fortalt fra Drews synspunkt, lidt nyt, da jeg synes de fleste kærlighedshistorier er portrætteret fra kvindens side. Så det var forfriskende. Bogen er en erotisk komedie, så I ved jo godt hvad den betyder. Ja, det er rigtigt, scenerne følger med ind i soveværelset. Helt sikker en af de mange gode bøger til kvinder.

Køb bogen her.

4) Det er ikke mig, det er dig af Mhairi McFarlane

Delia Moss havde styr på det hele. Hun havde endda friet til sin kæreste, som sagde ja. Men det hele falder til jorden, da hun fanger sin forlovede i at være utro. Delia bliver nu nødt til at finde tilbage til sig selv, og blive helten i sit eget liv igen. Hun river derfor hele sit liv op ved roden for at flytte til London.

Bare titlen får mig til at smile. Den her bog var så sød og jeg elsker romantiske bøger, hvor det ikke handler om at finde den store kærlighed, men hvor det derimod handler om at finde ud af, hvad man vil med sit liv. For nogle gange er det bare ikke ens egen skyld, at tingene falder fra hinanden, men derfor er det stadig en selv, der skal rydde op.

Køb bogen her.

5) Under en Stråelende Sol af Khaled Hosseini

Bogen fortæller to kvinders barske historier, der mødes under den afghansk-sovjetiske krig i 1979. Den ene, Mariam har altid haft et hårdt liv, som uægte datter til en bitter mor og isoleret fra omverdenen de første 15 år. Den anden, Laila har sammenligneligt været heldig med en en deprimeret mor, men en far der elsker hende højt. En dag rykker krigen imidlertidig ned fra bjergene og ind i Kabul. Granater begynder at falde fra himlen. Den midaldrende Mariam og teenagepigen Laila har ikke noget til fælles, men det får de da Taliban vinder krigen og tager magten i landet. Gruppens ekstreme had til kvinder, skaber de underligste alliancer og de to kvinder er nødt til at samarbejde for at overleve.

Så vidt jeg ved, er det her en bestseller, ja næsten en klassiker, og det er der en grund til. Historierne er barske og får en til at sætte pris på, at man lever i Danmark. Samtidig får man et historisk indblik i en forfærdelig tid i et land med meget fattigdom. Det er endnu en af de mange gode bøger til kvinder, da bogen faktisk er en hyldest til kvinder i forfatterens hjemland – Afghanistan.

Køb bogen her.

Hvis du godt kunne lide min liste over gode bøger til kvinder, kan du også læse om Gode Podcast til Kvinder.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

& Other Stories Udsalg