Eksamens Tips – Louise Bennetzen
25% Rabat på Designer Solbriller

Eksamens Tips

Eksamens tipsDet er ved at være eksamens tid. Heldigvis blev jeg student i sommers, men jeg kan godt huske presset. Jeg mærkede det i hvert fald i jagten på de perfekte karakterer. Heldigvis endte det godt, og jeg fik et snit på 12,6. Det krævede en masse hårdt arbejde, men jeg har også fundet frem til en masse eksamens tips, som jeg gerne vil dele med dig, så du kan klare dig best muligt.

1. Læs: I forhold til eksamens tips, er det bedste tip helt klart at forberede sig. Men selv, hvis du ikke gider eller har tid til at læse det hele, så skimt eller bladr i det mindste dine noter og bøger igennem. Det her er særligt vigtigt til de skriftlige eksaminer, hvor der er hjælpemidler. Så kan du nemlig hurtigt finde tingene og kan bruge tiden på noget andet end at bladre febrilsk rundt.

2. Organiser dig: Hvis du har tid så ryd op på din computer og i dine noter. Det er lidt i forlængelse af det første tip. En anden god ide kan være at markere vigtige sider fx med de der smalle post-it sedler til bøger. Jeg organiserede mig så meget, at jeg lavede ark med emner og lige skrev hvor jeg kunne finde det. Fx hvor jeg kunne finde en bestemt formel i bogen. Ja, der er indholdsfortegnelser i bøgerne, men det kan nogle gange tage lang tid, hvis du leder efter noget bestemt. Så bare tjek, at du ved hvor de vigtige ting er.

3. Tjek undervisningsbeskrivelserne og sørg for, at du kan genkende det hele og har alting, så du ikke får nogle overraskelser inde til eksamen. Hvis du er i tvivl så skriv til en klassekamerat eller spørg læreren.

4. Lav en kalender. Jeg printede den her månedskalender ud. Og så skrev jeg simpelthen ind, hvornår jeg havde eksaminer. Bagefter skrev jeg ind hver dag hvilke fag jeg skulle læse op til. I historie havde vi emner, så der skrev jeg 2-3 emner på hver dag, afhængigt af, hvad jeg ellers skulle. Husk lige at være realistisk. Du skal også have pauser og det er bedre at være foran end bagud med tidsplanen. Så jeg skrev altid mindre på, end jeg egentlig troede, jeg kunne nå. Det virker ikke for alle. Men på den måde vidste jeg, at jeg havde god tid.

5. Vær selvsikker. Det kan godt være, at du er vildt nervøs til eksamen og det er også okay. Men lad ikke censor se det. Snak tydeligt og stille og roligt. Ofte starter en mundtlig eksamen med, at man præsenterer noget man har forberedt. Lad være med at sige, at du ikke ved noget. Det kan godt være, det er noget, du burde vide, men fokuser i stedet på noget af det andet. Og snak så længe som du overhovedet kan få lov til. På den måde kommer der færre spørgsmål til sidst.

6. Det er ikke undergangen, hvis du ikke får den karakter, du havde håbet på, eller den du havde regnet med. Jeg er nok den sidste, der burde sige det her. For jeg var virkelig en stræber og ja, jeg har da også grædt over et par enkelte karakterer. Men jeg gad godt nogen havde prikket mig på skulderen og bedt mig slappe lidt af. Det havde også gjort mig meget mindre nervøs, hvis jeg ikke havde gået efter en bestemt karakter men bare gjort mit bedste.

Det var mine eksamens tips. Du kan også læse mine tips til, hvordan du får gode karakterer helt generelt her. Har du spørsmål så skriv endelig bare en kommentar og så skal jeg gøre mit bedste for at svare. Held og lykke!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

25% Rabat på Designer Solbriller